​Povestea primului dințișor

Matei are astăzi șapte luni și o zi. Mai are și patru zile de când a început să zgârie jucăriile cu primul lui dințișor.

Ne-om aminti cândva, târziu, de această întâmplare simplă…

Poate că peste ani, când Zâna Măseluță o să fie mai bătrână și o să o lase memoria, Matei o să vrea să își amintească în ce zi i-a apărut primul dințișor.

Zâna o să îi spună că sigur era primăvară, dar că ziua precisă e greu de spus. Numai că… mami își amintește…

Era marți, 9 aprilie, când pediatra a venit să îi facă controlul de 6 luni și a spus că gingia este umflata. Intradevăr, Matei saliva și băga în gură tot ce prindea, de mai bine de o lună și jumătate.

Avea să mai treacă totuși aproape o lună până când girafa Sophie urma să fie scârțâită de molfăitul primului dințișor.

Până atunci, Matei a continuat să fie vesel, să saliveze pe tot ce îi ieșea în cale și să ronțăie tot ce prindea în gură.

E drept, a avut și seri mai agitate. Când nimic nu îl mulțumea și când gelul gingival multi-mam babydent scos de la frigider părea să fie apă de ploaie.
Atunci primea cu mult entuziasm o doză mică de Nurofen cu aromă de portocala și câte un morcov de molfăit, cel mai bun inel pentru dentiție.

22 de zile mai târziu, pe 1 Mai, ne întorceam de la plimbare din parc. Era cald și soare și ne-am oprit în curtea casei, la umbră. 

Matei se uita fascinat în sus, la crengile mărului, pline de frunze verzi și de flori roz. Atunci i-am lăsat ușor buza în jos și le-am văzut.

Pe gingia roz trandafiriu, în lumina soarelui și în strălucirea salivei care îi decora zâmbetul chel încă, stăteau ele…

Două liniuțe de un gri transparent, semnul primilor dințișori. Aproape la suprafață, totuși încă înăuntru.

Alte două zile mai târziu, vineri, 3 mai, prima liniuță scosese deja capul. Gingia lui Matei, aproape șapte luni până atunci complet netedă, zgâria ușor la atingere.

Bine ai venit, dințișor! Ce să îți dăm noi demâncare?